Thursday, December 30, 2010

MALAYSIA - WE ARE THE CHAMPION ~ AFF SUZUKI CUP 2010

(Entry kali ni dalam bahasa Melayu....cek tak tahan dah nk speaking..disebabkan Malaysia menang, cek nk ckp dlm bahasa Ibunda....)

First of all (speaking gak sket2), aku nk ucapkan Tahniah kepada pasukan Harimau Malaya atas kemenangan yang dibawa untuk kita....(sambil berdiri nyanyi lagu Negaraku..bangga cek!!) Aku bangga jadi rakyat Malaysia...(Ya Allah Ya Tuhanku...mintak2 la Malaysia menang...amin...) ni la doa aku sepanjang perlawanan berlangsung.....akhirnya..........thank you Allah...

La, sure semua org nk citer pasal AFF Suzuki Cup 2010 ni, dan kemenangan Malaysia...aku pun nk gak...let's start...Smalam aku tgk perlawanan bola antara Malaysia dan Indonesia kat umah je....dengan osmet, si Adyna...mmg excited sangat...dedua dah ready nk menghayati perlawanan dengan tekun dan beremosi...b4 perlawanan bermula, aku minta Adyna tolong color rambut aku....lepas tu, trus tgk bola tanpa berganjak....lepas abes bola baru aku pi cuci rambut aku...haha...agak keras di situ sebab biarkan lama baru nk pi cuci...hasilnya, bolehlaa...thanks to osmet....

Okey, berbalik pada perlawanan tadi....pemain fav aku, Safee, Kuna, dan penjaga gol Fahmi....yang lain2 tu pun best gak...body mantop, ensem2 dan pandai main bola..(haruslah, sengal, dah sah2 pemain bola negara...)..credit to all Malaysian team sebab semua memperjuangkan maruah negara dengan begitu professional dan sabar....syabas korang...mmg perlawanan yang sengit...tapi pemain2 Malaysia yang muda lagi tampan berjaya mengekalkan barisan pertahanan dan mengatur corak permainan dengan begitu cantik sekali...yang penting, pemain Malaysia mmg menumpukan perhatian pada perlawanan, takde nk complain2 pasal laser ijo ke hape..baik focus pada perlawanan dari melatah cari siapa pemancar laser ke muka pasukan kite.....sebab tu Malaysia menang...kan kan....

Aku dan osmet mmg sangat beremosi masa tgk perlawanan smalam....rasa mcm nk masuk dalam tv tu nk tolong Malaysia jaringkan gol....ini belum tgk tv yang 3D, mau berdiri aku nk tendang bola jugak....hahaha...padahal aku bukan peminat fanatik....tapi, tahla, kali ni aura dia lain sgt.....excited dia lebih....ni sib baek tak tgk kat kedai mamak, kalau tak sure dah terbalik meja tu....huhu...

Apa pun, sekali lagi aku ucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada pasukan Harimau Malaya atas kemenangan ni...pelapis-pelapis muda yang macho ni, pasni banyak la mak-mak datin aweks meroyan tagih cinta korang...haha....to Rajagobal, tahniah juga sebab berjaya menaikkan nama Malaysia untuk sekian kalinye....and last but not least, to PM, thank you sebab bagi cuti sok....sayang PM.... ;)


Hooyeee, hoyeee.....gembiranya....

4 comments:

YanaMIB said...

mesia power..paling best part najib bg cuti esok..weehuu~ ^_^

Daria said...

betul2.....haha

~sakina~ said...

me pun emo tengok semalam.. sangat99999999 hepy mesia menang!! :)

ayulunera said...

Hee....masih terase bahang Harimau Malaya.....
arini cuti..yep..yep

 
template by suckmylolly.com : background by Tayler : dingbat font TackODing