Monday, February 28, 2011

Try an Error...Orange Butter Cake.

Butterfly Oven - ni bukan oven sebenar aku, tapi ni aku amek kat google...tapi sebijik ar canni...nnt aku replace gambar oven aku yg real punye....hehe
Oven dah dapat.....tgk ni tgk ni....besar oven ni...tajuk Butterfly....aku pun tatau nk guna mcm mana at first....my mom didn't give me the manual of this oven....so, aku terpaksa explore oven ni sniri...

Kan aku ckp nk buat chocolate cake? so aku postpone dlu, aku nk try an error dlu oven ni....untuk jalan selamat, aku try bakar orange butter cake dlu.....

Orange Butter Cake in my oven....ni betul gambar dari dapur aku....
Bermula lah pengembaraan aku membuat orange butter cake....tepat jam 11 mlm, aku bancuh adunan cake dan bakar dalam oven dengan suhu 190 darjah Celsius selama 1 jam....agak lama bagi sebiji kek untuk masak selama 1 jam....selalunye dlm 25-45 minit je....disebabkan aku tatau setting oven ni mcm mana, jadi aku cuba dlu dengan celsius dan masa yang tertera...

Orange Butter Cake yang siap dipotong dan ready utk dibawa ke office...
Akhirnya, orange butter cake aku berjaya dibakar.....cantek je dia naik....sedap plak tu rasenye...haha...untuk tak syok sendiri mengatakan cake yang aku bakar ni sedap, aku kongsi kenikmatan rasa orange butter cake ni bersama-sama rakan2 di office....alhamdulillah, semua kate sedap.....licin wa cakap lu....harap2 dorang tak hanya nk jaga hati aku.....muahaha....

Mlm ni, aku nk bakar kek chocolate plak...yang ni, aku buat khas untuk sample business aku....so, esok, sape nk rasa sample chocolate cake aku, sila tampilkan diri....as salam.


1 comments:

Nava.K said...

looks yummy though.

 
template by suckmylolly.com : background by Tayler : dingbat font TackODing